Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Saraste & Tjajkovskijs 6 - Finlands Ambassade, København : Kulturkalender

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 

Saraste & Tjajkovskijs 6

Den finske mesterdirigent Jukka-Pekka Saraste står i spidsen for DR SymfoniOrkestret med Tjajkovskijs store Pathétique-symfoni, og virtuosen Leonidas Kavakos er solist i Stravinskijs dansende violinkoncert.

Oplev også Hamlet og Ofelias kærlighedstragedie i Brett Deans nye operasuite, som opføres for første gang i Danmark.

Den store finske dirigent Jukka-Pekka Saraste vender tilbage til DR SymfoniOrkestret, denne gang med Sonning-prisvinderen Leonidas Kavakos som solist. Sammen opfører de Stravinskijs Violinkoncert, hvor barokmusikken møder det 20. århundrede. Vittig, dansende og knivskarp musik!

Et andet nutidsmøde med fortiden hører man i den australske komponist Brett Deans nye Hamlet-værk "From melodious lay". Ordene er taget direkte fra Shakespeares skuespil, og en tenor og en sopran medvirker i rollerne som Hamlet og hans kæreste Ofelia. Det er den første opførelse af værket her i Hamlets fædreland.

Koncerten slutter med en stærk symfoni, som næppe kan efterfølges af noget: Tjajkovskijs Pathétique-symfoni. Det ultimative udtryk for den personlige og lidenskabelige kamp mod skæbnen - og kampen for livet.


21-09-2018 19:30 - 21-09-2018 22:00

Sted
Koncerthuset DR

Adresse
DR Byen, Emil Holms Kanal 20, København C

Print denne side

Opdateret 12-03-2018


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt