Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Elefantordens våbenskjold af Republikkens præsident blev præsenteret og ophængt på Frederiksborg slot - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 29-09-2016

Elefantordens våbenskjold af Republikkens præsident blev præsenteret og ophængt på Frederiksborg slot

I år 2013 udnævnte H.M. Dronning Margrethe af Danmark Republikkens præsident Sauli Niinistö til ridder af Elefantordenen, den ældste og fineste danske ridderorden. Herefter startede en lang proces med at tegne våbenskjoldet, hvilket kulminerede med ophængningen af våbenskoldet af Republikkens præsident Sauli Niinistö.

Foto: Ivan Poulsen
Våbenskjoldet
Rolf Christensen fra De Kongelige Ridderordeners Kapel sammen med ambassadør Ann-Marie Nyroos til ophængningsarrangementet for Republikkens præsidents våbenskjold.

Ambassadør Ann-Marie Nyroos repræsenterede Republikkens præsident i de flotte rammer Frederiksborg slotskirke, i De Kongelige Ridderordeners Kapel. Ambassadør Nyroos formidlede en hilsen fra Republikkens præsident og fortalte om mottoet "styrke fra rødderne", som står på våbenskjoldet.

Antti Matikkala vandt den finske konkurrence for at designe våbenskjoldet, og han førte våbenskjoldet ud i livet sammen med Ronny Andersen. Derudover malede Ronny Andersen våbenskjoldet. Begge deltog i ophængningsarrangementet.
 

Foto: Ivan Poulsen
kirke
Frederiksborg slotskirke

Generaldirektør Jussi Nuorteva repræsenterede Finlands Hvide Rose og Finlands Løves Orden, og blandt gæsterne var bl.a. Jette Larsen, Finlands honorær generalkonsul i Grønland, og Carl Aage Jensen, Finlands honorærkonsul i Svendborg.

Ronny Andersen fortalte, at lindebladene på våbenskjolden henviser til Republikkens præsidents efternavn og til det originale svenske efternavn af præsidentens slægt, som er blevet oversat til finsk senere. Ydermere henviser bladene til den heraldiske rose, og således til Finlands Hvide Rose Orden, hvis stormester er Republikkens præsident. Våbenskjoldet har fået sine farver i blå og hvid fra det finske flag.

Se en video, hvor Ronny Andersen fortæller om våbenskjoldet.

I Frederiksborg slotskirke er der også andre våbenskjold af Finlands tidligere statsoverhoveder, fra de tidligere præsidenter frem til marskal Mannerheim.

Foto: Ivan Poulsen
Dekorering
Ambassadør Ann-Marie Nyroos dekorerede kongelig våbenmaler Ronny Andersen med Riddertegn af I klasse af Finlands Løves Orden.

På samme dag dekorerede ambassadør Ann-Marie Nyroos kongelig våbenmaler Ronny Andersen med Riddertegn af I klasse af Finlands Løves Orden.

Ambassadøren fremhævede, at Ronny Andersen har haft tæt kontakt med heraldisk virksomhed i Finland allerede før han fik opgaven at male Republikkens præsidents våbenskjold. Ambassadøren ønskede, at han altid ville bære et lille stykke Finland med sig. Ronny Andersen fortalte, at heraldisk virksomhed i Finland kombinerer tradition og nutid på en sjælden måde. Yderligere roste han nordisk samarbejde.

Print denne side

Dette dokument

Opdateret 11-10-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt