Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

CITYWO(MEN) – finsk hverdag i Illums Bolighus’ udstillingsvinduer - Finlands Ambassade, København : Team Finland

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 31-08-2016

CITYWO(MEN) – finsk hverdag i Illums Bolighus’ udstillingsvinduer

I tre dage, 25.-27.8., flytter det moderne dansekompagni Gruppen Fyra fra Finland ind i Illums Bolighus’ ikoniske udstillingsvinduer.  Værket er bestilt og produceret af Finlands kulturinstitut i Danmark og gennemføres i samarbejde med Illums Bolighus og Finpro, Trade Organization of Finland.

Gruppen fyra
Gruppen Fyra: Jenni Nikolajeff, Pia Liski og Virpi Juntti. Foto: Riikka Sunqvist

Maratondansen, der finder sted hver dag i bolighusets åbningstid, kommenterer med sine skarpe øjebliksbilleder vores brand-fyldte hverdag. Hvorfor er livet bedre, når vi har nyt tøj på eller maden bliver nydt af smukke tallerkener? Hvorfor er det vigtigt, at tasken matcher skoene, og at urterne vokser hvor som helst? Tre finske dansere, et par gæster, en ”improscenograf” og to musikere guider publikum gennem den ulideligt lette hverdag i udstillingsvinduerne uden nogen forsøg på at leve i nuet og berøvet enhver form for mindfulness.

Gruppen Fyra er et dansekompagni fra Helsinki grundlagt i 1998. Gruppens professionelle dansere har fra starten af leget med berøringsfladerne mellem popkultur, moderne dans, kommercialisme, humor og danseteater. CITYWO(MEN) bliver danset af Virpi Juntti, Pia Liski og Jenni Nikolajeff.

”Improscenografen” er den finske billedkunstner Mari Keto, der er bosat og arbejder i København. Værkets lydverden er udtænkt af musikerne Teemu Mustonen og Lauri Kallio (Helsinki Metropolia University of Applied Sciences). Som gæstedanser ses koreografen Esa Alanne, der arbejder i Danmark.

Værket livestreames med Periscope og kan findes på adressen: @finindk og på de sociale medier under hashtagget #citywomencph. Værket er bestilt og produceret af Finlands kulturinstitut i Danmark og gennemføres i samarbejde med Illums Bolighus og Finpro, Trade Organization of Finland.

Værket er desuden støttet af følgende finske brands: Iittala (der bliver spist af deres tallerkener og drukket af deres glas – og glem ikke Aalto-vasen), Andiata (et tøjbrand du også finder i kronprinsesse Marys klædeskab), Frenn (herretøj der sidder fantastisk og er nemt at bevæge sig i), Isku (antibakterielle stole efterlader ingen spor), Plantui (så vokser dine krydderurter også om natten), Mähöne Brothers (bedre undertøj skal man lede længe efter), Marita Huurinainen (skoene der er prikken over i’et), Noolan (nordisk kvalitet og stil), Lovia (man forelsker sig hovedkuls i stilen og de naturlige materialer), Tonfisk Design (design er en del af hverdagen), KASPERI (håndlavede lædertasker i høj kvalitet og uden kemikalier) og R-Collection (en klassiker i ethvert klædeskab).

Øvrige samarbejdspartnere er CHART ART FAIR og Finlands Ambassade i København.

Mere info:
Esa Alanne, Finlands kulturinstitut i Danmark, Tlf. 22 42 02 62

Print denne side

Opdateret 01-09-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt