Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finsk velfærdsteknologiambassade åbnedes i Odense - Finlands Ambassade, København : Team Finland

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 13-06-2016

Finsk velfærdsteknologiambassade åbnedes i Odense

Udenrigsminister Kristian Jensen og Finlands ambassadør i Danmark, Ann-Marie Nyroos åbnede den finske velfærdsteknologi-ambassade i Odense d. 30 maj. Den finske velfærdsteknologiambassade vil fungere som brohoved for teknologivirksomheder, der gerne vil ind på det danske marked for velfærdsteknologi. Bag initiativet står konsulentfirmet Public Intelligence og Finpro.

kansikuva
Båndet blev klippet med Moomin saks fra det finske firma Fiskars af udenrigsminister Kristian Jensen og ambassadør Ann-Marie Nyroos.

Finske velfærdsteknologivirksomheders adgang til det danske marked bliver formentlig lettere fremover. Disse virksomheder får en fast base i Odense, på Instituttet for Hverdagsteknologi, hvor man d. 30. maj åbnede en 'velfærdsteknologiambassade'.

Tanken bag projektet er, at velfærdsteknologiambassaden vil fungere som brohoved for virksomheder, der gerne vil ind på det danske marked for velfærdsteknologi og vil blive omdrejningspunktet for løbende aktiviteter til at fremme dette.

Udenrigsminister Kristian Jensen understregede i sin åbningstale betydningen af digitalisering i forbindelse med de seneste reformer af den danske sundhedssektor. Udenrigsministeren konstaterede, at Danmark har brug for gode relationer og samarbejdspartnere for at opfylde de mange ambitiøse projekter og planer i sundhedssektoren. Ministeren mente, at finner vil være i stand til at udfordre den danske tænkning med nye ideer og løsninger, der ifølge ham vil gavne begge parter.

jensen
Udenrigsminister Kristian Jensen holder åbningstale.

Ambassadør Ann-Marie Nyroos påpegede i sin åbningstale, at de samme udfordringer og styrker beskriver både Finland og Danmark. Begge lande er nordiske velfærdsstater, som udfordres af en aldrende befolkning og knappe ressourcer i sundhedssektoren. Ambassadør Nyroos ser evnen til innovation som en de af løsningen på de ovennævnte udfordringer. Finland producerer sundhedsteknologi af høj kvalitet, mens Danmark er en pioner i brugen af teknologi i sundhedsvæsenet.

Digitale sundshedsløsninger

teamfinland
Ministerråd Kirsti Pohjankukka, Pirjo Hamnström (Finpro), Eero Toivainen (Finpro), ambassadør Ann-Marie Nyroos, Peter Julius (Public Intelligence) og Terhi Rasmussen (Finpro).

Lederen for Finpros Digital Hospitals –vækstprogram, Eero Toivainen fortalte, at programmet startede for nogle år siden for at imødekomme den efterspørgsel, som er blevet skabt af reformerne i det danske sundhedssystem.

Partner og senior konsulent i Public Intelligence, Peter Julius takkede i sin tale Finpro København for et meget vellykket samarbejde. Public Intelligence er initiativtageren til velfærdsteknologiambassaden.

Public Intelligences ambition er at skabe et unikt innovationshus i krydsfeltet mellem offentlige og private virksomheder, der ønsker at tænke nyt om fremtidens velfærd i Danmark. Julius sagde, at han mener, at der i løbet af nogle år vil være mindst finske teknologifirmaer, som vil deltage i velfærdsteknologiambassadens virke.

Følgende finske virksomheder deltog i åbningen af velfærsteknologiambassaden:

9Slutions
Tukimet
Mendor
Vivago
Maricare Group
Fastroi
Evondos
Plantui

Flere oplysninger:

Britt Sørensen, Head of Technologies for Public Sector, Public Intelligence
britt@publicintelligence.dk / (+45) 3074 1899

Eero Toivainen, Senior Consultant, Finpro
eero.toivainen@finpro.fi / (+358) 40 343 3379

Terhi Rasmussen, Consultant, Finpro
terhi.rasmussen@finpro.fi / (+45) 2054 9894

Pirjo Hamnström, Consultant, Finpro
pirjo.hamnstrom@finpro.fi / (+45) 2054 9892

Ministerråd Kirsti Pohjankukka, Team Finland koordinaator / Danmark
Finlands ambassade i København
kirsti.pohjankukka@formin.fi / (+45) 3313 4214

Digital Hospitals (Finpro)

Tekst: Veera Weisdorf og Tuomas Simpanen
Foto: Tuomas Simpanen

Print denne side

Opdateret 13-06-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt